Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Фармација

Телефон: 2 3248 443

Факс: 02 3248 401

Фармаковигиланца

Телефон: 02 3248 421

072 805 019

Факс: 02 3248 401

Сектор за обезбедување на квалитет

Телефон: 02 3248 433

Факс: 02 3248 401

promedika logo

пребарај

Пријава на несакани реакции...

Аптека Промедика Фарм

Специјализирана продавница за
ортопедски помагала

Повеќе

Пријава на несакани реакции на лекови

НЕСАКАНА РЕАКЦИЈА е секој несакан, неповолен и непланиран знак, симптом, болест или лабораториски резултат поврзан со употребата на лек. Несакан настан е употреба на лекот за време на бременост или доење, при погрешна употреба (пр. голтање на капки за очи) или злоупотреба, предозирање,  изостанок на ефикасност или пак зголемена ефикасност на истиот.
ПРОМЕДИКА е посветена на почитување на своите правни обврски во однос на пријавувањето на несаканите реакции до соодветните авторитети и бара од Вас да пријавите било која несакана реакција за која сте добиле информација, а е поврзана со препарат за кој ПРОМЕДИКА е застапник, до Сектор за обезбедување на квалитет, одделот за фармаковигиланца.

Вие имате обврска да ја пријавите секоја несакана реакција без разлика на сериозноста или поврзаноста со промената на лекот ВЕДНАШ, а во никој случај не подоцна од 24 часа до одделот за фармаковигиланца. Податоци кои се потребни се следните:

  • B Болен (иницијали, пол, возраст...)
  • ®Лек (индикација, дозирање, начин на употреба...)
  • Z Здравствен работник (здравствена установа, телефон...)
  • О Опис на несаканата реакција (и датум на појава)

Во случај да имате пријава на несакана реакција, Ве молиме зачувајте го примерокот од истиот производ!

Формуларот за пријава на несакани реакции можете да го најдете во делот Обрасци – Барања како точка 20 на линкот: Формулар за пријава

Контактирајте нè тука.

Акции/Промоции

Повеќе

Fb widget