Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Фармација

Телефон: 2 3248 443

Факс: 02 3248 401

Фармаковигиланца

Телефон: 02 3248 421

072 805 019

Факс: 02 3248 401

Сектор за обезбедување на квалитет

Телефон: 02 3248 433

Факс: 02 3248 401

promedika logo

пребарај

Складирање на лекови

Аптека Промедика Фарм

Специјализирана продавница за
ортопедски помагала

Повеќе

Складирање на лекови

ПРОМЕДИКА располага со повеќе од 1000 м2 најсовремено опремен магацински простор кој во  целост ги задоволува барањата на Добра Дистрибутивна Пракса (Good Distribution Practice) и Добра Пракса на Складирање (Good Storage Practice).

ПРОМЕДИКА располага со царински склад кој покрај стандардите за складирање на лекови ги исполнува  барањата и стандардите согласно Царинскиот закон на Р. Македонија. Во согласност со барањата на Добра Дистрибутивна Пракса (Good Distribution Practice ) обезбедена е  контролирана температура и влажност на воздухот која се потврдува со периодично повторување на температурното мапирање.
 
ПРОМЕДИКА има специјализиран простор, опрема и возила, како и обучен кадар за увоз, складирање и дистрибуција на лекови од ладен ланец. Опремата на магацините покрај ладните комори вклучува  фрижидери, дигитални термометри, дигитални мерачи на влажност и уред за алармирање на промените во температурата во ладните комори и фрижидерите. Коморите, термометрите и мерачите на влажност подлежат на континуирана годишна калибрација.
Акции/Промоции

Повеќе

Fb widget