Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Стоматологија

Телефон: 02 3248 403

Факс: 02 3248 401

Фармација

Телефон: 2 3248 443

Моб: 075 435 203

Факс: 02 3248 401

Медицина

Телефон: 2 3248 434

Моб: 071 371 866

Факс: 02 3248 401

Вашето име

Вашето презиме

Вашата е-пошта*

Вашиот телефон

До кого сакате да испратите порака

Вашата порака

Испрати ја пораката на твојот маил
promedika logo

пребарај

Светски ден на борба против...

Календар на настани

Повеќе

Нарачај сервис

Повеќе

Become our partner

Promedika is a provider of healthcare products and services and one of the leading companies in its field in The Republic of Macedonia...

Повеќе

28ми Јули е денот кога се одбележува светскиот ден на хепатит.  Вирусната инфекција со хепатит е нашироко распространета, со заразени околу 400 милиони луѓе ширум светот. Секоја година од 6 до 10 милиони луѓе кои се ново заразени. На глобално ниво, од хепатит секоја година умираат по околу 1,4 милиони луѓе. Соодветното лекување на хепатитот Б и Ц може да спречи појава на главните животозагрозувачки компликации на заболувањето на црниот дроб од типот на цироза и рак на црниот дроб.
Проценките се дека 95% од лицата со хепатит не знаат дека се заразени, што делумно се должи на недоволна свесност за проблемот и до недоволен пристап до услуги на тестирање за хепатит во државите. Тестирајте се и побарајте лекување. 

hepatits