Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Нарачка на стоматолошки материјали или опрема

Телефон: 02 3248 403

Нарачка на заботехнички материјали или опрема

Телефон: 02 3248 440

Информации за испораката на Вашата нарачка

Телефон: 02 3248 411

Телефон: 02 3248 405

promedika logo

пребарај

Reso-Pac

Производи

Календар на настани

Повеќе

Нарачај сервис

Повеќе

Become our partner

Promedika is a provider of healthcare products and services and one of the leading companies in its field in The Republic of Macedonia...

More

Промедика лаб

Повеќе

Reso-Pac

Reso-Pac може да се користи и како носач на медикаменти (анестетик, антибиотик), хемостатски средства и флуориди и затоа претставува есенцијална помош во денталната имплантологија, протетика и пародонтологијата

Reso-Pac има широк спектар на индикации како пародонтален завој и тоа:

    Постекстракциони рани кај тешки пушачи, хеморагиска дијатеза и неопходност за изолирање на постекстракционата алвеола
    Дополнителна заштита на интраоралните рани кај пациенти со хеморагиска дијатеза
    Заштита на поставените шавови(во случај на затворање на ороантрална комуникација или пластика на ороантрална фистула)
    Заштита на маргиналниот пародонт по маргинална гингивектомија
    Адаптација на гингивата по подигање на ламбото
    По длабока киретажа на пародонтот
    Терапија на гингивити, гингивални џебови и периимплантитис во комбинација со соодветни медикаменти
    Терапија на преосетливи забни вратови во комбинација со флуориди
    Заштита на забните вратови по флуоридација
    Прекривање на подрачјето од кое се земаат мекоткивни интраорални трансплантати
    Привремено подлагање на имедијатни протетски изработки
    Прекривање по кортикотомија
    Заштита на експонирано коскено ткиво, трансплантати, артефициелни коскени надоместоци(супституенти) или мембрана, по дехисценција на шавовите

Hager Werken-Германија