Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Нарачка на стоматолошки материјали или опрема

Телефон: 02 3248 403

Нарачка на заботехнички материјали или опрема

Телефон: 02 3248 440

Информации за испораката на Вашата нарачка

Телефон: 02 3248 411

Телефон: 02 3248 405

promedika logo

пребарај

Scandonest 2% Special

Производи

Календар на настани

Повеќе

Нарачај сервис

Повеќе

Become our partner

Promedika is a provider of healthcare products and services and one of the leading companies in its field in The Republic of Macedonia...

More

Промедика лаб

Повеќе

Scandonest 2% Special

Mepivacaine hydrochloride 2% со adrenaline (epinephrine) за инекции 1:100,000.

SCANDONEST 2% е локален анестетик со широк опсег на примена во денталната пракса.


Состав:

Локален анестетик 20 mg mepivacaine hydrochloride и вазоконстриктор10 µg adrenalin (epinephrin) во 1ml.
Покрај ова има и калиум метабисулфит(E 224), NaCl, хидрохлорна киселина, натриум хидроксид и вода за инекции.

Индикации:

  • Локална и локо-регионална анестезија во стоматологија и орална хирургија

Контраиндикации:

  • преосетливост на локални анестетици од амиден тип или компоненти на препаратот
  • сериозни пореметувања на атриовентрикуларната спроводливост без пејсмејкер, хипертензија, аритмија, валвуларна или коронарна болест на артериите
  • епилепсија (без третман)
  • интермитентна акутна порфирија

терапија со МАО инхибитори или трициклични антидепресиви
пакување : 50 карпулиSeptodont-Франција


Шифра : - 341