Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Нарачка на стоматолошки материјали или опрема

Телефон: 02 3248 403

Нарачка на заботехнички материјали или опрема

Телефон: 02 3248 440

Информации за испораката на Вашата нарачка

Телефон: 02 3248 411

Телефон: 02 3248 405

promedika logo

пребарај

KaVo DIAGNOcam - кариес дијагностика...

Производи

Календар на настани

Повеќе

Нарачај сервис

Повеќе

Become our partner

Promedika is a provider of healthcare products and services and one of the leading companies in its field in The Republic of Macedonia...

More

Промедика лаб

Повеќе

KaVo DIAGNOcam - кариес дијагностика без РТГ зрачење!

Пред 15 години, KaVo постави нови стандарди во дијагностиката на кариес со апарат. DIAGNOdent-от која се продаде во повеќе од 60,000 примероци. Оваа реномирана дентална компанија во областа на стоматологијата сега го комбинира и го осовремени својот препознатлив иновативен производ во новата DIAGNOcam и на тој начин поставува нови стандарди во дијагностиката на кариес.

Новата DIAGNOcam на KaVo е првата камера која ја користи структурата на забот за да ја потврди дијагнозата на кариесот. За да се постигне ова, забот се трансилуминира  со помош на светло со специфична бранова должина и служи како спроводник на светло. Истовремено, дигитална видео камера ја снима сликата и ја покажува во живо на екранот. Кариесот е преставен како темни сенки. Снимките се зачувуваат, со што се поедноставува мониторингот и комуникацијата со пациентите.

Со помош на DIFOTI технологијата (Digital Imaging Fiberoptic Transillumination) која ја користи DIAGNOcam, се постигнува голема безбедност која е приближна или супериорна во однос на рендгенската дијагностика, посебно кога станува збор за апроксимални и оклузални локации на кариесот. Со овој апарат е можно да се престават и извесни видови на секундарен кариес и пукнатини. На тој начин е можна рана дијагностика на почетен кариес. Во споредба со други методи, присуството на денталниот плак немаа влијание врз прецизноста на апаратот при дијагностиката на кариесот. Заради лесната манипулација, апаратот може брзо да се интегрира со постоечкиот принцип на работа во стоматолошките ординации и на тој начин да придонесе за подобрена комуникација со пациентите и да ја зголеми нивната мотивација.

Повеќе информации за DIAGNOcamKaVo-Германија