Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Нарачка на стоматолошки материјали или опрема

Телефон: 02 3248 403

Нарачка на заботехнички материјали или опрема

Телефон: 02 3248 440

Информации за испораката на Вашата нарачка

Телефон: 02 3248 411

Телефон: 02 3248 405

promedika logo

пребарај

Fidelis Plus III-комбиниран...

Производи

Календар на настани

Повеќе

Нарачај сервис

Повеќе

Become our partner

Promedika is a provider of healthcare products and services and one of the leading companies in its field in The Republic of Macedonia...

More

Промедика лаб

Повеќе

Fidelis Plus III-комбиниран (меко - тврд) стоматолошки ласер

Индикации за Er:YAG

Препарација на забните ткива:
• Препарација на кавитет
• Екскавација на кариес, отстранување на композит и глас-јономер цементи
• Директно и индиректно прекривање на пулпа
• Залевање на фисури
• Создавање на ретенциона површина
Протетика:
• Мекоткивна моделација
• Издолжување на коронка
Пародонтологија:
• Отворена киретажа
• Гингивектомија
• Одстранување на патолошки променет епител
• Френулектомија
• Подршка при флап операција
Имплантологија:
• Ослободување на ткивото за пристап до имплантот
• Periimplantitis
Орална хирургија:
• Вестибулопластика
• Инцизиона и ексцизиона биопсија
• Препарација на коска
• Ресекција на корен
Ортодонција:
• Фиксирање на брикети/ретејнери
• Ослободување на ретенирани заби
• Оперкулотомија

Индикации за Nd:YAG

Ендодонција:

• Обработка на коренски канали
• Подготовка-стерилизација на коренски канали
Протетика:
• Помошен метод при отпечатување на сулкус
Пародонтологија:
• Киретажа (обработка на пародонтален џеб)
• Гингивопластика
• Папилотомија
• Видманова операција
Орална хирургија:
• Инцизија на абцес
• Ослободување на ретениран заб
Болести на меки ткива и хиперсензитивност:
• Херпеси
• Афтози
• Леукоплакија
• Хиперсензитивни забни вратови

Fotona-Словенија