Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Нарачка на стоматолошки материјали или опрема

Телефон: 02 3248 403

Нарачка на заботехнички материјали или опрема

Телефон: 02 3248 440

Информации за испораката на Вашата нарачка

Телефон: 02 3248 411

Телефон: 02 3248 405

promedika logo

пребарај

Laser HF

Производи

Календар на настани

Повеќе

Нарачај сервис

Повеќе

Become our partner

Promedika is a provider of healthcare products and services and one of the leading companies in its field in The Republic of Macedonia...

More

Промедика лаб

Повеќе

Laser HF

Технички карактеристики:
Ласер aPDT :650nm/100mW
Диоден ласер: 975nm/6W-cw/пулсен
HF Монополарен/биполарен: 2.2 Mhz/50W
Димензии: 300 x 210 x 121 mm
Струјно напојување: 230V-/50Hz
Тежина: околу 3,5 кг

Ласер HF
Комбинација на ласер и HF (технологија на висока фрекфенција)

•    Современ I-Cube дизајн со екран осетлив на допир
•    Програми за сите апликации
•    Можност за индивидуално подесување
•    Оптимална функционалност и хигиена
•    Монитор со екран осетлив на допир за лесно ракување и подесување на програмите

ЛАСЕР

•    За дезинфекција и чистење на гингивални џебови кај пародонтопатија
•    Во ендодонција: овозможува дезинфекција на коренот на каналот
•    Во имплантологија: отстранување на меки ткива,пр.кај периимплантитис
•    Зараснување на рани,ослободување од болка,и десензибилизација со терапија со мек ласер
•    Опционо: забрзано избелување на заби со ласерски третман

Висока Фреквенција( HF )

•    Карактеристики како кај HF 1- хируршкиот уред, со додатна биполарна спојница
•    Стандарна опрема
•    Два индивидуални работни наставци со електроди (обележани со бои),фреквенција за хируршки резови и резови за коагулација (жолта),фреквенција за коагулација (сина)
•    Поради три типа на фреквенција ,можна е различна примена: кај хируршки резови,резови со коагулација за хемостаза,коагулација без ефект на сечење,пулсирачка коагулација за нежно спојување на помали делови од ткиво
•    Автоматска регулација на напон

Упатство за употреба

Hager Werken(Miradent)-Германија