Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Нарачка на стоматолошки материјали или опрема

Телефон: 02 3248 403

Нарачка на заботехнички материјали или опрема

Телефон: 02 3248 440

Информации за испораката на Вашата нарачка

Телефон: 02 3248 411

Телефон: 02 3248 405

promedika logo

пребарај

MASTER lase / EXPERT lase...

Производи

Календар на настани

Повеќе

Нарачај сервис

Повеќе

Become our partner

Promedika is a provider of healthcare products and services and one of the leading companies in its field in The Republic of Macedonia...

More

Промедика лаб

Повеќе

MASTER lase / EXPERT lase - Новиот диоден ласер од KaVo


Новите диодни ласери на KaVo овозможуваат минимални резови и деликатни третмани! Фибер типот со врвен квалитет, како и опционалниот тип од сафир овозможуваат идеални резултати. Со овие ласери може да се работат мали бескрвни хируршки процедури - од деликатни инцзии до аблации на големи површини без прекумерно загревање. 
Диодните ласери на KaVo се користат за разни индикации во оралната хирургија, ендодонцијата, третман на бактериски инфекции, поддршка во пародонтологијата и тн.

Индикации:

  • Сите типови инцизии/екцизии на меките ткива
  • Биопсии
  • Откривање на импланти
  • Адјувантна терапија на периимплантити
  • Адјувантна терапија во пародонтологијата
  • Белење на забите
  • Афтозни улцери, херпеси и тн.

 Техничка спецификација

  EXPERT lase MASTER lase
Бранова должина 980 nm 980 nm
Начин на работа cw, pulse, micro pulse cw, pulse, micro pulse
Моќност (cw) 0.2 - 5 W 0.2 - 8 W
Максимална моќност 8 W 10 W
Времетраење на пулсот 0.5 ms to 3 s 0.5 ms to 3 s
Тајмер 0.1 s - 90 s 0.1 s - 90 s
Фибер оптичка трансмисија 6.5 ft (2 m) 6.5 ft (2 m)
Фибер тип -
диаметар и должина (може да се нагодат)
240 μm and 300 μm
fibre tip adjustable to 1 1/2 inch (40 mm) max.
240 μm and 300 μm
fibre tip adjustable to 1 1/2 inch (40 mm) max.
Тежина 3 lb (1.4 kg) 3 lb (1.4 kg)
Димензии (H x W x D) 5 19/32 x 2 27/32 x 7 61/64 inch
(142 x 72 x 202 mm)
5 19/32 x 2 27/32 x 7 61/64 inch
(142 x 72 x 202 mm)
Состав Foot control, integrated power supply, fibre hand piece, 5 fibre tips, 3 laser protection goggles, transport case, laser warning sign Foot control (wireless foot control optional), integrat- ed battery, power adaptor, fibre hand piece, 5 fibre tips, sapphire tip hand piece, 2 sapphire tips, 3 laser protection goggles, transport case, laser warning sign
 

Линк до страната на производот
Преземи брошураKaVo-Германија