Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Медицина

Телефон: 2 3248 434

Моб: 071 371 866

Факс: 02 3248 401

Вашето име

Вашето презиме

Вашата е-пошта*

Вашиот телефон

Вашата порака

Испрати ја пораката на твојот маил
promedika logo

пребарај

ANTI-TROMBO (8-13 mm/Hg)

Центар за третман на рани и стома

Повеќе

 

ANTI-TROMBO (8-13 mm/Hg)

Анти-емболиските чорапи се наменети за неподвижни пациенти пред, за време и по операцијата.

Чорапите се направени со посебна техника на плетење, која овозможува чорапите да се истовремен надолжно и попречно еластични. Надолжната еластичност не е зависна од попречната. Ефектот на притисок постепено се намалува од дисталниот кон проксимална дел.

Предности

  •      порозни и пријатни за кожата
  •      може да се перат и стерилизираат
  •      направени се од материјали отпорни на масла и масти
  •      не предизвикаат несакани ефекти
  •      содржат еластични ленти за да се спречи лизгање, а со тоа се погодени и за подвижни пациенти
  •      големината е означена на чорапите за лесно препознавање
  •      лесен пристап до прстите, за контрола на циркулацијата

Изведба и состав:

I. CCL (13-18 mm / Hg) со затворени прсти и отвор на долниот дел од стопалото / 25% elastane, 75% полиамид

Боја: бела Obujam i dužina u cm - pobliže Големини

Maxis-Чешка