Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Медицина

Телефон: 2 3248 434

Моб: 071 371 866

Факс: 02 3248 401

promedika logo

пребарај

Maxis Briliant

Центар за третман на рани и стома

Повеќе

 

Maxis Briliant

MAXIS BRILLIANT модерни компресивни чорапи изработени од високо еластичен мтеријал кој содржи микрофибер влакна .Големиот еластицитет на новите материјали од кои се изработени MAXIS BRILLIANT чорапите и дава префинет сјај на ногата и овозможува полесно облекување на чорапите . MAXIS BRILLIANT компресивните чорапи ги задоволуваат сите барања на модерната компресивна терапија .

Предности
  • микрофиберот оневозможува задржување на влага
  • добра пропустливост на воздух
  • степенот на компресија делува на крната циркулација како резултат на што се намалува чуството на тежина,уморни и отечени нозе ,ги опушта вените ,ногата добива природна елеганција.

Степен на компресија / Дизајн / Композиција

  • CCL I (18-21 mm/Hg)  со затворени прсти, 43%еластин, 57%полиамид
  • CCL I I (23- 32 mm/Hg) со затворени и отворени прсти, 49%еластин, 51%полиамид

Видови на CCL I (18-21 mm/Hg) и  CCL I I (23- 32 mm/Hg)

  • AD доколенки
  • AGg високи чорапи со силиконски стегач
  • AGlg високи чорапи со чипкаст силиконски стегач
  • AT  хулахопки за жени
  • ATU хулахопки за бремени жени


ConvaTec-САД