Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Медицина

Телефон: 2 3248 434

Моб: 071 371 866

Факс: 02 3248 401

Вашето име

Вашето презиме

Вашата е-пошта*

Вашиот телефон

Вашата порака

Испрати ја пораката на твојот маил
promedika logo

пребарај

Flexi-Seal® (FMS) - силиконски...

Центар за третман на рани и стома

Повеќе

 

Flexi-Seal® (FMS) - силиконски катетер за фекална инконтиненција

Flexi-Seal® (FMS) -силиконски катетер за фекална инконтиненција
-систем за згрижување на фецес  

   
Flexi-Seal® FMS е помагало за привремено згрижување на фецесот кај инконтинетните пациенти кои се неподвижни или лежечки со течна или полутечна столица. Flexi-Seal®  флексибилен силиконски катетер за фекална инконтиненција кој сигурно и целосно ја собира столицата, го штити пациентот од разранување и оштетување на кожата ,пациентите со отворени рани ги штити од дополнителна фекална контаминација и ширење на инфекција. Ова помагало кое е едноставно за употреба претставува одлична замена за традиционалните начини на третирање на фекалната инконтиненција како што се пелени, фекални кесички, ректални сонди.

Индикации:
  • пациенти со делумна или целосна фекална инконтиненција и течна или полутечна столица  

Контраиндикации: 

  • педијатриски пациенти
  • оперативен зафат на ректум и колон во изминатите 12 месеци
  • потврден или суспектен тумор на ректум или анален отвор
  • нарушувања на ректална мукоза
  • стеноза на ректум или анален отвор
  • ректална или анална повреда
  • хемороиди

Време на носење: 29 дена

Видео презентација за апликација на производотConvaTec-САД