Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Медицина

Телефон: 2 3248 434

Моб: 071 371 866

Факс: 02 3248 401

promedika logo

пребарај

За центарот

Центар за третман на рани и стома

Повеќе

 

За центарот

Центар за современо третирање на рани (Промедика Медикал Центар)

Во  центар за третман на рани на нашите пациенти им ги овозможуваме следните услуги: 

  • Професионален третман на акутни како и хронични рани - декубитуси, изгореници и дијабетично стапало, со специјални хидрофибер покривки и хидроколоидни лепенки од познатиот производител Convatec (производите можете да ги видите тука). 
  • Превенција на декубитусни рани
  • Земање мерки за профилактични, компресивни и антиемболиски чорапи за пациенти со нарушена венска циркулација и обука за нивна апликација (производите можете да ги видите тука)
  • Земање мерки за апликација на појаси за пациенти со кила на абдоминалниот ѕид, како и постоперативно за превенција на појава на кила на оперативната рана, хируршки градници и стабилизатори за импланти по вградување на градни импланти, компресивни мидери за жени, компресивни костими, елеци, стегачи за уши, маски за лице и др.(производите можете да ги видите тука)
  • Земање мерки за  сите видови стегачи, бандажери, имобилизатори за превентивна или постоперативна примена за сите зглобови, вратот и торзото.

Центар и советувалиште за стома  (Промедика Медикал Центар)

Во центарот за стома пациентите можат да ги добијат следните услуги:

  • Бесплатни прегледи за пациенти со стома,
  • Стручни и практични совети за нега и живот со стома,
  • Прегледи и обука за користење на ортопедските помагала од програмата на Convatec (производите можете да ги видите тука) .

Третманите се вршат во центарот ии во домашни услови со помош на мобилна екипа на територијата на цела Македонија. 

Информации, совети и  контакт:

ПРОМЕДИКА МЕДИКАЛ ЦЕНТАР 
тел: +389 2 3248 454

Др. Атанас Крпач
тел. +389 70 323 788

Сашка Зафирова                                                                   
мед.сестра
тел. +389 70 276 974

Александра Димитрова 
мед.сестра
тел +389 070 337 046

Јованка Јованова 
мед.сестра
тел +389 070 220 784

Тања Костадиновска 
мед. сестра
тел +389 70 337 849

Ирена Костадиновска 
мед.сестра
тел: +389 070 328 496

Викторија Аврамовска 
мед.сестра
тел: +389 071 371 597/ 076 494 446

 

Акции/Промоции

Повеќе

Fb widget