Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Главен пулт

Трудова медицина и систематски прегледи, интерна медицина, кабинет за ОРЛ, офталмологија, дерматовенерологија и ласер кабинет , педијатрија, општа медицина, психијатрија, психологија, неуропедијатрија, лабораторија , хирургија, стома центар и центар за рани

Телефон: 02 3248 454

Спрат бр. 2

Физикална

Физикална медицина и рехабилитација

Телефон: 02 3248 451

Спрат бр. 1

Гинекологија

Телефон: 02 3248 468

Спрат бр. 3

Стоматологија

Заботехничка лабораторија

Телефон: 02 3248 482

Спрат бр. 3

Вашето име

Вашето презиме

Вашата е-пошта*

Вашиот телефон

Вашата порака

Испрати ја пораката на твојот маил Бидете навремено информирани за најновите акции и промоции во Медикал Центар
promedika logo
Закажете преглед

пребарај

Неврологија

Неуропедијатрија

Повеќе

Систематски прегледи

Повеќе

Ласерска епилација

Повеќе

Медицински транспорт

Повеќе

Неврологија

Неврологијата како гранка на медицината ги изучува следните болести

•     Главоболка и мигрена

•     Епилепсија

•     Вртоглавица

•     Васкуларни синдроми на мозокот кај цереброваскуларните болести – мозочен удар

•     Паркинсова болест

•     Екстрапирамидни заболувања

•     Sclerosis multiplex

•     Полинеуропатии (дијабетична, воспалителна, неопластична, метаболна..)

•     Дегенеративни заболувања на рбетниот столб

•     Мускулни заболувања

•     Пореметување на рамнотежата

•     Воспалителни процеси на мозокот и неговите обвивки

•     Растројство на спиењето

•     Неуралгии

•     Заболување на лицевиот нерв – Белова пареза или парализа

•     Заболување на нервен корен и нервен плексус

•     Болести на мионеврална спојка – Myasthenia gravis

•     Церебрална парализа

•     Болни синдроми на рбетен столб

•     Церебрални тумори, како и тумори на рбетен столб.

Невролошките заболувања во нашата установа се третираат со:

-     Анамнеза и  хетероамнеза

-     Невролошки преглед

-     ЕЕГ

-     Совет за понатамошни испитувања

-     Читање на резултати

-     Индивидуална терапија

-     Совет

-     Контроли

Препорачуваме

Повеќе

Актуелно

Повеќе

Fb widget

Е-информатор

Внесете e-mail адреса  

 

Советувалиште за стома пациенти