Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Главен пулт

Трудова медицина и систематски прегледи, интерна медицина, кабинет за ОРЛ, офталмологија, дерматовенерологија и ласер кабинет , педијатрија, општа медицина, психијатрија, психологија, неуропедијатрија, лабораторија , хирургија, стома центар и центар за рани

Телефон: 02 3248 454

Спрат бр. 2

Физикална

Физикална медицина и рехабилитација

Телефон: 02 3248 451

Спрат бр. 1

Гинекологија

Телефон: 02 3248 468

Спрат бр. 3

Стоматологија

Заботехничка лабораторија

Телефон: 02 3248 482

Спрат бр. 3

promedika logo
Закажете преглед

пребарај

Пијте златен корен за да ја...

Систематски прегледи

Повеќе

Ласерска епилација

Повеќе

Пијте златен корен за да ја доживеете 100тата

Златниот корен има долга историја во промоцијата на доброто здравје и долговечноста на животот. Во Сибир луѓето знаат да кажат Оној кој пие Rhodiolaќе живее повеќе од 100 години”.

Грчкиот доктор Dioscorides кој ги напишал основите за билката прв пат ја употербил како лек за главоболка, а потоа ја применувал и како лек против замор, инфекции и импотенција. Викинзите ја користеле за зголемување на физичкиот капацитет и издржливост, кинеските императори праќале еспедиции на Сибир да донесат златен корен за да подготват лек ефикасен против грип, туберкулоза и рак.

 

МНОГУБРОЈНИ БЕНЕФИТИ

 Екстрактот од златен корен сеуште е слабо познат на општата популација со сите негови корисни исцелителни својства. Времето на златниот корен, како злато на природата допрва доаѓа да не потсети дека превенцијата е онаа која што треба да биде избор од прв степен. Во иднина златниот корен ќе најде свое место во третман на многубројни заболувања. Златниот корен е особено корисен за:

 • Состојби на нарушувања на меморијата и вниманието   
 • Корисен е за нервниот систем на начин на кој што го зголемува вниманието и меморијата и ја подобрува менталната стабилност и примарно квалитативно ги зголемува индикаторите за извршување на секојдневните обврски со тоа што го зголемува капацитетот на силата и мобилноста на самиот организам.
 • подобрување на сексуалната функција,
 • болести на срцето како што се ирегуларен срцев ритам
 • висок холестерол  и дијабетес,
 • против мигренозна главоболка,
 • корисен детоксикант кај луѓе еспонирани на токсични тешки метали ..
 • подобрување на хемотерапијата-зрачење со намалување на токсичноста
 • ендокринолошки нарушувања (пременструални нарушувања)
 • заштита од аритмии
 • когнитивни нарушувања                               
 • Паркинсонова болест                                    
 • кај трауматски мозочни повреди                  
 • стерилитет
 • подобрување на физички перформанси          
 • менопауза
 • сексуална дисфункција                                   
 • фибромијалгија
 • синдром на хроничен замор-“burnoutsy”     
 • посттрауматски стрес
 • подобрување на имунитетот
 • против стареење
 • оштетувања на црниот дроб
 • подобрување на слухот.
 • подобрување на атлетските перформанси и намалување на времето       потребно на организмот да се опорави после силен, долготраен и   исцрпувачки тренинг.

Според информациите дадени од Московскиот “Институт за Спорт и Физичка култура”, рускиот водечки центар за истражување на атлетски перформанси докажано е дека екстрактот на златен корен овозможува моќен и сигурен  поттик на физичката активност кај Олимписки атлети со инзвонредна физичка кондиција, преку начин на оксигенација (снабдување со кислород) на мозокот и мускулите и дава инзвонредно зголемување на енергетските нивоа во организмот.

 

ГО НАМАЛУВА СТРЕСОТ

Прекумерниот стрес кој е секојдневие на модерниот живот води кон хроничен стрес или пак замор кој е тесно поврзан со депресијата како и други медицински состојби за кои во основата во 80 % е одговорен стресот и депресијата како зачаран круг. Според “American Academy of Family” и “Russian Department of Family Care” околу 2/3 од сите посети во амбуланта, докторите ја препишуваат на стрес- индуцирани болести.

 

ПРИРОДЕН ДАР ПРОТИВ ВИШОКОТ КИЛОГРАМИ

30 годишното истражување на Советските истражувачи довело до фасцинантни докази дека администрацијата на екстрактот од златен корен го стимулира ослободувањето на масните клетки од адипозното масно ткиво.

 

КАКО СЕ УПОТРЕБУВА

Екстрактот од златен корен кај нас во Р. Македонија го има во вид на изолиран екстракт во форма на мека желатинска капсула која содржи 200mg од екстрактот. Се препорачува кај лица постари од 18 години  и тоа една мека желатинска капсула на ден, наутро пред оброк. 

Кај луѓе кои го користеле препаратот има докажан антидепресивен ефект, го намалува чувството на замор и страв, го подобрува имунитетот и ги подобрува менталните функции. 

 

ПИЈТЕ ЗЛАТЕН КОРЕН ЗА ДА ЈА ДОЖИВЕЕТЕ 100-ТАТА (PDF)

 

 

Препорачуваме

Повеќе

Актуелно

Повеќе

Fb widget

Е-информатор

Внесете e-mail адреса  

 

Советувалиште за стома пациенти