Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Главен пулт

Трудова медицина и систематски прегледи, интерна медицина, кабинет за ОРЛ, офталмологија, дерматовенерологија и ласер кабинет , педијатрија, општа медицина, психијатрија, психологија, неуропедијатрија, лабораторија , хирургија, стома центар и центар за рани

Телефон: 02 3248 454

Спрат бр. 2

Физикална

Физикална медицина и рехабилитација

Телефон: 02 3248 451

Спрат бр. 1

Гинекологија

Телефон: 02 3248 468

Спрат бр. 3

Стоматологија

Заботехничка лабораторија

Телефон: 02 3248 482

Спрат бр. 3

promedika logo
Закажете преглед

пребарај

Хирургија

Систематски прегледи

Повеќе

Ласерска епилација

Повеќе

Хирургија

Во рамките на специјалистичката ординација на Промедика Медикал Центар има кабинет за општа хирургија. Во кабинетот ординира специјалист по општа хирургија заедно со медицински сестри од центарот за рани. Тимот е високо стручен и обучен за помали и поголеми интервенции, обработка на рани од секаков тип, посебно за  пациенти со стома и декубитуси. Сите интервенции се вршат во добро опремени сали со најсовремена опрема и инструменти, во асептични услови, и при тоа се користат најсовремени средства за стерилизација и дезинфекција за обезбедување на оптимална заштита од инфекции на пациентите и здравствените работници. Тимот оди и во домашна посета се со цел да ги задоволи барањата и потребите на пациентите. 

Во ординацијата по хирургија се врши:

 • Специјалистички преглед од хирург;
 • Згрижување на рана, преврска, сутура, ексцизија, дебридман, вадење конци;
 • Отстранување на туѓо тело;
 • Екстирпација на тумори на кожа и поткожа- lipomi, atheromi, higromi;
 • Туморектомија на дојка;
 • Пункција, инцизија и дренажа на abscess, furunkul, karbunkul, phlegmona, panaritium, sinus pillonidalis, hematom;
 • Ексцизии на лузни;
 • Екстирпација на нокт;
 • Репозиција на кила, ректум, фимоза, парафимоза;
 • Ставање и менување на катетер;
 • Пункција на цисти на дојка;
 • Сутура на екстензорни тетиви (нога, рака);
 • Реконструкција на трауматски ампутации на врв на прст; 
 • Пункција на зглобови (големи и мали);
 • Аспирација;
 • Интраартикуларна апликација на медикаменти;
 • Локална апликација на медикаменти и анестетици;
 • Аноректален преглед со спекулум;
 • Интервенција со радиофреквентен електрокаутер АТМОС.

            

   

  

Препорачуваме

Повеќе

Актуелно

Повеќе

Fb widget

Е-информатор

Внесете e-mail адреса  

 

Советувалиште за стома пациенти