Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Главен пулт

Трудова медицина и систематски прегледи, интерна медицина, кабинет за ОРЛ, офталмологија, дерматовенерологија и ласер кабинет , педијатрија, општа медицина, психијатрија, психологија, неуропедијатрија, лабораторија , хирургија, стома центар и центар за рани

Телефон: 02 3248 454

Спрат бр. 2

Физикална

Физикална медицина и рехабилитација

Телефон: 02 3248 451

Спрат бр. 1

Гинекологија

Телефон: 02 3248 468

Спрат бр. 3

Стоматологија

Заботехничка лабораторија

Телефон: 02 3248 482

Спрат бр. 3

promedika logo
Закажете преглед

пребарај

Психијатрија

Систематски прегледи

Повеќе

Ласерска епилација

Повеќе

Психијатрија

Во рамките на Промедика Медикал Центар постои и кабинет за психијатрија кој работи самостојно, но и во соработка со психолошкиот кабинет со цел подобро и побрзо решавањe на проблемите, на најбезболен и најприфатлив начин. Во кабинетот се врши советување од областа на менталното здравје, негово зачувување и унапредување, дијагностика и лекување на психијатриски пореметувања кај сите возрасти. Најчести состојби кои се третираат во кабинетот се:

 • Депресија;
 • Состојби на страв и анксиозност;
 • Реакција на тагување и губиток;
 • Фобии (агорафобија, социјална фобија, специфични фобии);
 • Опсесивно-компулсивно пореметување;
 • Стрес;
 • ПТСР (посттрауматско стресно растројство);
 • Пореметување во прилагодувањето;
 • Биполарно пореметување;
 • Психосоматски заболувања;
 • Хипохондриски пореметувања;
 • Пореметувања во исхраната;
 • Пореметувања на сон;
 • Психотични растројства;
 • Сексуални дисфункции;
 • Пореметувања на личноста;
 • Партнерски и семејни проблеми;
 • Кризи и пореметувања во адолесцентна возраст.

Психијатрискиот и психотераписки третман подразбира различни модели на лекување во кои спаѓаат: фармакотерапија, когнитивно – бихејвиорална психотерапија и широк спектар на други техники.

Секој план на лечење е индивидуален и внимателно насочен кон специфичните потреби на клиентот, групата или семејството.

ПСИХИЧКАТА БОЛКА НЕ ТЕРА ДА КРЕНЕМЕ РАКА НА СЕБЕ (PDF)

Препорачуваме

Повеќе

Актуелно

Повеќе

Fb widget

Е-информатор

Внесете e-mail адреса  

 

Советувалиште за стома пациенти