Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Главен пулт

Трудова медицина и систематски прегледи, интерна медицина, кабинет за ОРЛ, офталмологија, дерматовенерологија и ласер кабинет , педијатрија, општа медицина, психијатрија, психологија, неуропедијатрија, лабораторија , хирургија, стома центар и центар за рани

Телефон: 02 3248 454

Спрат бр. 2

Физикална

Физикална медицина и рехабилитација

Телефон: 02 3248 451

Спрат бр. 1

Гинекологија

Телефон: 02 3248 468

Спрат бр. 3

Стоматологија

Заботехничка лабораторија

Телефон: 02 3248 482

Спрат бр. 3

promedika logo
Закажете преглед

пребарај

ОРЛ - Оториноларингологија...

Систематски прегледи

Повеќе

Ласерска епилација

Повеќе

ОРЛ - Оториноларингологија - уво, нос и грло

Во рамки на специјалистичката ординација на Промедика Медикал Центар има кабинет за оториноларингологија или народно кажано кабинет за уво, нос и грло. Кабинетот е опремен со најсовремена опрема од областа на ОРЛ. Исто така кабинетот располага со хируршка сала опремена со најсовремена опрема и инструменти, со асептични услови, и при тоа се користат најсовремени средства за стерилизација и дезинфекција, за обезбедување на оптимална заштита од инфекции на пациентите и здравствените работници. Салата се користи за мали амбулантски интервенции кои ги изведува тим од специјалист по оториноларингологија и високообразована медицинска сестра. 


 

Во ОРЛ кабинетот се достапни следните услуги:

 • ОРЛ преглед;
 • Ласерски Третман на хрчење- Sleep apnea - NightLase третман.
 • Ендоскопски преглед на нос и ларинкс;
 • Отомикроскопски преглед на уво;
 • Испирање на надворешен ушен канал;
 • Аудиолошко испитување на слухот;
 • Тимпанометрија;
 • Апликација на лек во уво, грло и нос (адреналински штрајфни, парафин, бор алкохол, гингикаин);
 • Инхалација;
 • Дневна болница;
 • Ехо преглед на врат;
 • Ехо на тироидеа;
 • Интервенција :
  • отстранување на страно тело од нос, уво,
  • отстранување на полипи,
  • тампонада на нос,
  • биопсија,
  • инцизија,
  • ставање лепенка;
 • Интервенции во грло на меко непце за хрчење со радиофреквентни бранови;
 • Интервенции во усна шуплина;
 • Третман при крварење од нос (epistaxis);
 • Третман на хипертрофични носни школки, полипи во нос;
 • Аспирација на назален секрет и секрет од грло;
 • Отстранување на поткожни и кожни туморозни формации во предел на глава и врат (атероми, липоми, невуси);
 • Корекција на клемпави уши (otoplastica);
 • Сутура на VLC  во предел на глава и врат;
 • Репозиција на нос;
 • Тоалета на уста и усна шуплина при гнојни ангини, афтози, стоматит, орална кандидијаза;
 • Третман на синуси со солукс лампа (инфрацрвена топлина) и биоптрон (поларизирана светлина);
 • Тоалета на трахеостоми;
 • Алерготестови со инхалативни алергени;

Препорачуваме

Повеќе

Актуелно

Повеќе

Fb widget

Е-информатор

Внесете e-mail адреса  

 

Советувалиште за стома пациенти