Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Главен пулт

Трудова медицина и систематски прегледи, интерна медицина, кабинет за ОРЛ, офталмологија, дерматовенерологија и ласер кабинет , педијатрија, општа медицина, психијатрија, психологија, неуропедијатрија, лабораторија , хирургија, стома центар и центар за рани

Телефон: 02 3248 454

Спрат бр. 2

Физикална

Физикална медицина и рехабилитација

Телефон: 02 3248 451

Спрат бр. 1

Гинекологија

Телефон: 02 3248 468

Спрат бр. 3

Стоматологија

Заботехничка лабораторија

Телефон: 02 3248 482

Спрат бр. 3

promedika logo
Закажете преглед

пребарај

Физикална медицина и рехабилит...

Систематски прегледи

Повеќе

Ласерска епилација

Повеќе

Физикална медицина и рехабилитација

Со цел своите услуги да ги направи подостапни за своите пациенти одделот за физикална медицина и рехабилитација во состав на Промедика Медикал Центар потпиша договор со Фондот за здравствено осигурување на Р. Македонија, дел од своите услуги да ги дава со сини картони или здравствена картичка. Во ординацијата се изведуваат следните прегледи и третмани:

 • Физијатртиски преглед;
 • Консултативен преглед;
 • Ударно-бранова терапија (Shock wave therapy), посебно успешна за калцификати на рамо, шилци на пета и сл. Повеќе.
 • CEPM taping (medi taping) (PDF)
 • Анализатор на составот на телото (распоред на масти, мускули, вода
  и минерали) и други параметри како БМИ (Body Mass Index) со помош на
  посебен апарат InBody720 (PDF)
 • Дијагностицирање со GPS 400 (Global Postural System), единствено кај нас, нов софистициран апарат кој овозможува прецизно мерење и рано откривање на сите видови деформитети на ‘рбетот и стапалата без употреба на штетно рентгенско зрачење. Повеќе.
 • Лимфна дренажа (апаратна), препорака за превентивни и компресивни чорапи;
 • Електротерапија;
 • Ултразвук (сонотерапија);         
 • Sollux (Биоптрон лампа);
 • Комбинирана терапија;
 • Термотерапија (microwave, infrared, ultraviolet lamp, парафин);
 • Криотерапија;
 • Ласеротерапија;
 • Магнетотерапија;
 • Апаратна тракција-екстензија-декомпресија (цервикална и лумбална);
 • Мануелна масажа – целосна и парцијална (спортска, релакс, медицинска);
 • Електро стимулација со Compex;
 • Бандажирање на повредени зглобови
 • Третмани на спортски повреди (акутни, субакутни и хронични);
 • Passive motion (пасивно раздвижување на зглобови - постоперативно);
 • Кинезитерапија:
  • корективни вежби за сколиоза, кифоза, лордоза,
  • медицинска гимнастика,
  • аеробни вежби за обликување на тело во комбинација со фитнес,
  • корекција на деформитети во детска возраст,
  • персонални програми од дипломиран кинезитерапевт.

ПРОГРАМИРАНО ОПТОВАРУВАЊЕ ЗА СПАС (PDF)

Препорачуваме

Повеќе

Актуелно

Повеќе

Fb widget

Е-информатор

Внесете e-mail адреса  

 

Советувалиште за стома пациенти