Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Главен пулт

Трудова медицина и систематски прегледи, интерна медицина, кабинет за ОРЛ, офталмологија, дерматовенерологија и ласер кабинет , педијатрија, општа медицина, психијатрија, психологија, неуропедијатрија, лабораторија , хирургија, стома центар и центар за рани

Телефон: 02 3248 454

Спрат бр. 2

Физикална

Физикална медицина и рехабилитација

Телефон: 02 3248 451

Спрат бр. 1

Гинекологија

Телефон: 02 3248 468

Спрат бр. 3

Стоматологија

Заботехничка лабораторија

Телефон: 02 3248 482

Спрат бр. 3

promedika logo
Закажете преглед

пребарај

Центар за третирање на рани

Систематски прегледи

Повеќе

Ласерска епилација

Повеќе

Центар за третирање на рани

Во центарот за нега на рани на нашите пациенти им овозможуваме професионален третмани на хронични рани од декубитуси, изгореници и дијабетично стапало со специјални хидрофибер покривки и хидроколоидни лепенки. Во центарот работат високостручни медицински сестри и хирург кој е во постојана соработка со дерматовенеролог и интернист се со цел да им се даде најдобра можна услуга на пациентите.

Во центарот се вршат следниве услуги:

  • Постоперативни рани, декубити, венски или артериски улкуси, отворени рани во склоп на дијабетско стапало; 
  • Третман на сите видови акутни и хронични рани со хидрофибер гази и хидроколоидни лепенки од програмата на Convatec (во домашни или амбулантски услуги);
  • Земање мерки за профилактични, компресивни и антиемболиски чорапи за пациенти со нарушена венска циркулација и обука за нивно користење;
  • Земање мерки на појаси за пациенти со кила на абдоминалниот ѕид, како и постоперативно за превенција на појава на кила на оперативната рана, хируршки градници и стабилизатори за импланти по вградување на градни импланти, компресивни мидери за жени, компресивни костими, елеци, стегачи за уши, маски за лице и др. (повеќе);
  • Земање мерки за сите видови стегачи, бандажери, имобилизатори за превентивна или постоперативна примена за сите зглобови, вратот и торзото.

РАНА ДИЈАГНОСТИКА НА ДИЈАБЕТСКО СТАПАЛО

Препорачуваме

Повеќе

Актуелно

Повеќе

Fb widget

Е-информатор

Внесете e-mail адреса  

 

Советувалиште за стома пациенти