Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Главен пулт

Трудова медицина и систематски прегледи, интерна медицина, кабинет за ОРЛ, офталмологија, дерматовенерологија и ласер кабинет , педијатрија, општа медицина, психијатрија, психологија, неуропедијатрија, лабораторија , хирургија, стома центар и центар за рани

Телефон: 02 3248 454

Спрат бр. 2

Физикална

Физикална медицина и рехабилитација

Телефон: 02 3248 451

Спрат бр. 1

Гинекологија

Телефон: 02 3248 468

Спрат бр. 3

Стоматологија

Заботехничка лабораторија

Телефон: 02 3248 482

Спрат бр. 3

promedika logo
Закажете преглед

пребарај

Дерматовенерологија

Систематски прегледи

Повеќе

Ласерска епилација

Повеќе

Дерматовенерологија

Со цел своите услуги да ги направи подостапни за пациентите, одделот за Дерматовенерологија  во состав на Промедика Медикал Центар потпиша договор со Фондот за здравствено осигурување на Р. Македонија дел од своите услуги да ги дава со сини картони или здравствена картичка.

Процедури кои се извршуваат во дерматовенеролошкиот кабинет:

 • Специјалистички дерматовенеролошки преглед;
 • Дермоскопскa дијагностика  со апарат  Derm Doc-претставува  микроскопска дигитална  дијагностика на  кожни промени. Тоа е  најсовремена неинвазивна метода  со која се добива директна дијагноза на малигни и бенигни промени на кожата; 

 • Криотерапија-терапија со течен азот -третман погоден за површински кожни лезии, вирусни брадавици, клавуси (жуљеви), кондиломи, сенилни брадавици, акни, папиломи, кератози;
 • Микроскопско дијагностицирање на габична инфекција на кожа и нокти;
 • Алерголошки тестирања - Во ординацијата се прават Prick алерготестови и тоа:
  • Нутритивна палета со над 30 алергени
  • Инхалаторна палета со над 35 алергени;
 • Хемиски пилинг - се користи во комбинација со третмани за лице и тело кои се изведуваат во центарот за убавина - Промедика Естетик. Хемискиот пилинг се користи за: 
  • Естетски цели за регенерација (обновување) на површинскиот слој на кожата со што се подобрува нејзиниот квалитет и текстура;
  • Се користи како третман на акни, флеки, бори, проширени пори, но и за враќање на свежината и младешкиот изглед на лицето.
 • Мезотерапија со дермаролер - колагено-индукциона метода со која се стимулира производството на колаген и еластин со што се постигнува ефект на подмладување, затегнување и разубавување без никакви штетни последици. 

Најчести состојби кои се дијагностицираат и третираат во ординацијата, се:

 

Прегледи и третмани во дерматовенеролошката ординација (PDF).

Повеќе за третманите на лице и тело може да прочитате на страната на Промедика Естетик.

Препорачуваме

Повеќе

Актуелно

Повеќе

Fb widget

Е-информатор

Внесете e-mail адреса  

 

Советувалиште за стома пациенти