Главно мени
lofo

почетна

lofo

Медикал

lofo

Естетик

lofo

Аптека

lofo

Веледрогерија

lofo

контакт

затвори

Следете нè:

затвори
затвори

контактирајте нè

Главен пулт

Трудова медицина и систематски прегледи, интерна медицина, кабинет за ОРЛ, офталмологија, дерматовенерологија и ласер кабинет , педијатрија, општа медицина, психијатрија, психологија, неуропедијатрија, лабораторија , хирургија, стома центар и центар за рани

Телефон: 02 3248 454

Спрат бр. 2

Физикална

Физикална медицина и рехабилитација

Телефон: 02 3248 451

Спрат бр. 1

Гинекологија

Телефон: 02 3248 468

Спрат бр. 3

Стоматологија

Заботехничка лабораторија

Телефон: 02 3248 482

Спрат бр. 3

promedika logo
Закажете преглед

пребарај

Зошто е важно да се направи...

Систематски прегледи

Повеќе

Ласерска епилација

Повеќе

Зошто е важно да се направи ултразвучен преглед на гради

Ултразвучен преглед на дојка треба да се направи затоа што е:

 • безбедна, неинвазивна метода
 • не се користат X- зраци (нема јонизирачко зрачење)
 • може да се разликуваат цисти исполнети со течност од тврди промени во градата
 • брза е, во повеќето случаи прегледот трае до 30 минути
 • безболна, сем ако нема грутка која е болна
 • сликата се добива веднаш
 • создава слика од повеќе агли и различни погледи за анализа
 • се препорачува за жени кои не се кандидати за техники кои користат зрачењеː бремени и жени кои дојат, под 25 годишна старост, жени со импланти во градите
 • прв тест кај млади девојки и жени, под 30 годишна возраст
 • Доплер техниката испитува постоење или непостоење на нормално или абнормално крвоснабдување во промената
 • може да се повторува за следење на промената без опасност по здравјето на жената.

Најдобро време да се направи ултразвучен преглед на градите е меѓу 5-тиот и 10-тиот ден од менструален циклус (прв ден е првиот ден од менструација).

Закажете на 02 324 84 54

Препорачуваме

Повеќе

Актуелно

Повеќе

Fb widget

Е-информатор

Внесете e-mail адреса  

 

Советувалиште за стома пациенти